In 2010 kocht beveiligingsbedrijf Symantec de SSL Certificaten tak van conculega Verisign. Daar legde het bedrijf destijds 1.82 miljard dollar voor op tafel. Nu de certificaten onderdeel zijn geworden van een schandaal, lijkt Symantec de tak af te willen stoten.

Google betrapte Symantec in 2015 er al op valse certificaten uit te geven. Een doodzonde op internet. Er zijn immers niet heel veel instellingen die zomaar certificaten mogen uitgeven en dit hield de prijs van de certificaten erg lang, erg hoog.

Doordat Google de certificaten niet meer vertrouwt, zijn ze voor een groot deel van het internet onbruikbaar geworden. Daarnaast levert dit Symantec de nodige beschadigingen in haar imago op. Een mooi moment om dus afscheid te nemen van deze handel. Symantec zou $1 miljard voor de bedrijfstak willen hebben.

Overigens is dit niet het enige dat Symantec op de markt voor SSL certificaten dwars zit. Inmiddels is Let’s Encrypt als uitgever van certificaten ook vol in bedrijf. Dit bedrijf wordt gesponsord door instellingen als Google en Facebook en kan daardoor gratis certificaten uitgeven. De missie van Let’s Encrypt is om op die manier het hele internet veilig te maken.