Snelheid wordt steeds belangrijker. Niet alleen omdat de snelheid van een site een relatie heeft met de omzet op de site, maar ook omdat Google de positionering deels aanpast op basis van hoe snel jouw website is.

Helaas maken thema bouwers er vaak een zooitje van als het gaat om het optimaliseren van hun code. Dit kan opgelost worden via plugins die HTML, CSS en javascript kunnen comprimeren, maar niet ieder thema kan daar echt goed mee overweg. Het is testen en hopen dat de boel heel blijft. Hier pakken de mensen achter het thema de boel goed op. Divi comprimeert haar HTML, JS en CSS standaard. Hoef je zelf dus niets meer aan te doen. Divi claimt zelf hier een snelheidswinst van 13% op te behalen.

Dat is nog niets in vergelijking tot het echt belangrijke werk. Zorgen dat zoveel mogelijk code in één bestand terecht komt. Hoe minder bestanden een website gebruikt, hoe minder verbindingen een browser hoeft te maken en hoe sneller de site geladen is. Hier maakt Divi echt een klapper. Alle CSS en Javascripts zijn samengevoegd in één bestand waardoor er 60% minder bestanden hoeven te worden geladen. Op dezelfde manier worden ook Google Fonts op een versnelde manier naar binnen getrokken op het moment dat je die met Divi gebruikt. Slimme jongens!

We hebben de nieuwste versie op een aantal websites getest en kunnen bevestigen dat de resultaten erg goed zijn. We zien in Google Pagespeed Insights de websites met Divi meerdere punten stijgen. Een opmerkelijk resultaat op basis van één automatische update van het thema.

En wat is nog beter? Webdesigners die gebruik maken van WebsiteNazorg.nl kunnen gratis gebruik maken van de nieuwste versies van Divi. We stellen het thema op onze kosten beschikbaar en zolang de website lid is van WebsiteNazorg, verzorgen we ook gratis updates aan het thema.