Gisteren is WordPress 4.8.2. uitgerold. Een belangrijke release voor de veiligheid van het CMS. Om die reden is WordPress bij velen ook automatisch meteen geïnstalleerd. En dat is een probleem als je ook YOAST hebt geïnstalleerd op jouw site.

YOAST CEO is veruit de belangrijkste plugin voor iedereen die aan zoekmachine optimalisatie doet. Het probleem met de plugin is dat de code van YOAST CEO niet 100% compatible is met de manier waarop WordPress in haar nieuwste versie met de database om gaat. Als dit probleem jouw site treft, krijg je de volgende foutmelding:

WordPress database: [You have an error in your SQL syntax; check the manual that corresponds to your MySQL server version for the right syntax to use near ‘%2$s WHERE target_post_id IN( %3$s ) GROUP BY target_post_id’ at line 2] SELECT COUNT( id ) AS incoming, target_post_id AS post_id FROM %2$s WHERE target_post_id IN( %3$s ) GROUP BY target_post_id

Gelukkig zijn de mensen achter YOAST CEO erg snel. Ze hebben met spoed versie 5.4.1 op de markt gebracht. Deze zijn we nu ook bij al onze klanten aan het uitrollen. WordPress publiceert jouw posts en pagina’s overigens wel gewoon, maar het kan zijn dat andere plugins niet functioneren zoals ze zouden moeten.