Na een soft-launch in 2017 hebben we dit jaar een aantal leuke, nieuwe klanten mogen verwelkomen op ons platform. Reden genoeg voor ons om op te schalen. Vandaag initieerden we dan ook ons icecloud 2.0 platform voor backups.

Steeds meer klanten maken gebruik van onze backup diensten ter aanvullen van die van de host. Onze backupmethoden zijn doorgaans gebruiksvriendelijker dan die van de host, wat belangrijk is om een site snel weer online te krijgen.

Lokaal recht

De reden dat we uw data in Nijmegen opslaan heeft alles met de AVG te maken. Die stelt dat duidelijk moet zijn wie, wanneer toegang heeft tot uw data. Reden voor ons om geen goedkope gigant als Amazon in te huren voor uw data. Hosting op onze locatie in Nijmegen is niet de goedkoopste oplossing, maar juridisch gezien wel de meest interessante.

Meer capaciteit

Onze oude icecloud backup ondersteunde tot 2 TB aan data. Dit was begin 2018 nog altijd voldoende door de slimme compressiemethoden die we gebruikten. Echter voorzien we een stevige groei in 2018. Deze groei willen we voor zijn. De capaciteit van icecloud 2.0 is opgeschaald naar 5TB.

Meer tools

Voor de backup diensten leunden we al op de premium versie van BackupBuddy en UpdraftPlus die we voor onze klanten in licentie nemen.

Nieuw: Backup bij uw webdesigner

Onze icecloud 2.0 staat het ook toe om niet alleen een kopie bij ons in Nijmegen te bewaren, maar ook bij u op kantoor en/of bij uw webdesigner. Zo hebben alle stakeholders ten alle tijden toegang tot backups van uw WordPress website.

Toekomstperspectief

We blijven onze backupdiensten verder ontwikkelen en zetten al voorzichtig de eerste stappen naar het icecloud 3.0 platform.

Voor iedereen die zelf een backup strategie zou willen plannen, hebben we een handige post geschreven. Hierin leggen we uit welke systemen er wereldwijd worden gebruikt en wat de voor- en nadelen zijn. Ook leven we uit hoe U het beste een backup plan kunt opstellen.

× App de specialist