We zijn gek op Let’s Encrypt. Het kleine bedrijfje richt zich op gratis SSL beveiliging voor het hele internet. Gesponsord door grote namen als Facebook, Moz en zelfs Yoast. Tot nu toe was het slechts mogelijk gewone SSL certificaten bij Let’s Encrypt aan te vragen. Per vandaag gaat dit veranderen.

Tot nu toe moest je voor ieder domein en ieder subdomein een nieuw SSL certificaat aanvragen. Gelukkig losten vele webhosts dit op met scripts die het hele proces automatiseerden. Toch wordt het nu een stuk gemakkelijker met Wildcard certificaten.

Deze Wildcard certificaten dekken namelijk het totale domein, dus inclusief subdomeinen. Ongeacht welk subdomein je gaat gebruiken. Hierdoor loopt het aantal certificaten dat je nodig hebt voor een website dus terug. Goed nieuws voor iedereen die handmatig alles moet updaten. Wel moet je voor de nieuwe wildcard certificaten een speciaal TXT record aan jouw DNS zone toevoegen. Let daarop als je overstapt en jouw domein bij een ander bedrijf ligt dan het bedrijf dat de hosting regelt.

× App de specialist