Voor de zoekresultaten binnen Google op de desktop, hanteert Google al langer website snelheid als ranking factor. Op mobiel deed Google dit niet, maar daar komt nu verandering in.

Een snelle laadtijd van een website levert een zeer positieve gebruikservaring op bij de website gebruiker. Dit is algemeen bekend. Sterker nog, een webshop die meer dan twee seconden laadtijd nodig heeft, stoot 40% van haar gebruikers af. Oeps!

Google snapt dat dit op mobiel niet anders is. Daarom komt binnenkort de Google Speed Update

Google Speed Update

Met de Google Speed Update wordt de snelheid van een mobiele site nu dus een ranking factor. Dit zal vanaf juli dit jaar zijn. Reden genoeg om na de AVG, massaal over te gaan op het versnellen van mobiele websites. Google houdt de industrie zo goed op gang.

Uiteraard blijft de zoekopdracht leidend voor het antwoord, maar bij twee sites die even goed matchen, zal de snelste dus bovenaan komen te staan.

Om onze gebruikers op weg te helpen, installeren we bij gebruikers van het premium abonnement gratis de betaalde versie van WP Rocket. Gewoon omdat we willen dat onze gebruikers blijven scoren.

× App de specialist