Versterk jouw local SEO met aanwezigheid op NextDoor. Hoewel NextDoor niet in iedere gemeente even groots is, is het een netwerk waar consumenten praten over jouw merk, product of diensten. Niet op NextDoor staan, is een gemiste kans. Binnen de Gemeente Nijmegen, waar WebsiteNazorg gevestigd is, is Nijmegen-Noord de grootste NextDoor community van Nederland.

Waarom jouw bedrijf op NextDoor?

Zodat jij notificaties krijgt, wanneer consumenten over je spreken. Ook wanneer je met jouw privé account, niet in dezelfde buurt zit als jouw bedrijf. Bovendien laat NextDoor het toe dat je direct inspeelt op de discussie die over jouw bedrijf gaande is. Zo kun je een klacht ombuigen, door te laten zien dat je deze serieus neemt.

Nextdoor Bedrijfsprofiel

Hoe kom je op NextDoor?

Om op NextDoor te komen, moet je jouw bedrijf op het netwerk claimen. Dit doe je door naar deze pagina te gaan. Hier kun je een nieuwe account aanmaken. Ben je al ingelogd met een privé account, gaat dit een stuk sneller.

Tip: Door in eerste instantie hetzelfde e-mail adres te gebruiken als van jouw persoonlijke NextDoor account, kun je in het menu sneller naar jouw bedrijf schakelen. Later, onder bedrijfsprofiel, verander je het e-mail adres naar een zakelijk adres.

Voorbereiding

Voor je de account aanmaakt, denk alvast over een aantal zaken na. Zorg bijvoorbeeld dat je jouw logo klaar hebt staan. Een bestand van 500×500 pixels is perfect om het logo in te plaatsen. Is jouw logo erg breed, overweeg dan om enkel het beeldmerk van het logo te gebruiken.

Denk alvast na over een sterke omschrijving over jouw bedrijf. Op het moment van schrijven telt deze nog niet mee in de local search van NextDoor, maar dit kan op termijn veranderen. Bovendien kan deze omschrijving lezers overhalen om contact met je op te zoeken.

Denk na over de vraag over openingstijden. Als mensen alleen op afspraak langs kunnen komen, kun je dit niet aangeven zoals bij Google Business het geval is. Voeg in dat geval geen openingstijden in, maar leg in jouw omschrijving uit wanneer je bereikbaar bent.

Vergeet niet om service categorieën toe te voegen. Ook hier lijkt nu nog geen gebruik van te worden gemaakt in de local search van NextDoor, maar dat komt vast nog wel. Zoek zo veel mogelijk categorieën die echt bij jouw bedrijf passen. Wanneer consumenten jouw bedrijf in een post taggen, kunnen ze ook categorieën aan jouw bedrijf toevoegen.

Wanneer wordt mijn bedrijf zichtbaar op NextDoor?

Wanneer de eerste persoon jouw bedrijf heeft getagd in een discussie. En ja, dat mag je natuurlijk ook zelf zijn bij NextDoor.

Hulp nodig?

Heb je hulp nodig bij het inrichten van een NextDoor profiel voor jouw bedrijf? Onze specialisten staan graag voor je klaar om je te helpen.

× App de specialist