WebsiteNazorg wenst je fijne feestdagen. Van 25 december t/m 1 januari zijn wij gesloten.
Voor spoedgevallen is onze helpdesk beschikbaar.

Automatisch afbeeldingen downloaden goedkeuren in Outlook

Het blokkeren van afbeeldingen kan helpen om je computer te beschermen. Microsoft Outlook is standaard geconfigureerd om automatische afbeeldingsdownloads vanaf het internet te blokkeren. Wil je toch afbeeldingen (automatisch) downloaden, dan zijn hier een paar opties voor die we in dit artikel bespreken.

Waarom je de standaard instellingen beter wel kunt aanhouden:

 • Je helpen om het bekijken van mogelijk beledigend materiaal te vermijden (wanneer externe inhoud aan het bericht is gekoppeld).
 • Helpen om malware infecties te voorkomen.
 • Je in staat stellen om te beslissen – vooral als je een verbinding met een lage bandbreedte hebt – of een bepaalde afbeelding de tijd en bandbreedte rechtvaardigt die nodig is voor het downloaden (handig tijdens het roamen).
 • Je helpen bij het vermijden van trackingpixels: onzichtbare afbeeldingen die een afzender kunnen vertellen dat je de e-mail hebt gelezen. (Let op: trackingpixels zijn niet hetzelfde als een leesbevestiging.)

Deblokkeer het downloaden van afbeeldingen voor een enkel bericht #

Je kunt downloads van gekoppelde afbeeldingen en andere externe inhoud voor een enkel bericht dat afkomstig is van een vertrouwde bron, deblokkeren.

Klik in de gele infobalk op de knop ‘Externe afbeeldingen downloaden’.

Wanneer je op Afbeeldingen downloaden klikt in een bericht dat je bekijkt in het leesvenster, wordt het bericht automatisch opgeslagen en worden de afbeeldingen de volgende keer dat je het bericht opent opnieuw weergegeven. Als je op Afbeeldingen downloaden klikt in een geopend bericht en de afbeeldingen de volgende keer dat je het bericht opent wilt laten weergeven, moet je het bericht opslaan.

Deblokkeer downloaden van afbeeldingen voor alle berichten #

 1. Klik bovenin op ‘Outlook’ en kies dan voor ‘Voorkeuren’
 2. Onder e-mail klik op de knop ‘lezen’
 3. Bij beveiliging specificeer je wat jouw voorkeur heeft.

Deblokkeer downloaden van afbeeldingen voor alle berichten van een bepaald e-mailadres of domein #

 1. In een geopend bericht dat is verzonden vanaf een bepaald e-mailadres of domein, klik je met de rechtermuisknop op een geblokkeerd item.
 2. Doe een van de volgende dingen:
  • Klik op Afzender toevoegen aan de lijst met veilige afzenders.
  • Klik op Het domein @domein toevoegen aan de lijst met veilige afzenders.
Arjan Olsder