WebsiteNazorg wenst je fijne feestdagen. Van 25 december t/m 1 januari zijn wij gesloten.
Voor spoedgevallen is onze helpdesk beschikbaar.

Error 503 Backend fetch failed

Om jouw website aan jouw bezoeker te laten zien, moet Varnish Cache de originele website kunnen benaderen. Die staat op jouw gewone webserver en dat is doorgaans een andere machine.

Wanneer je de foutmelding Error 503 Backend fetch failed krijgt van Varnish, wil dat zoveel zeggen als dat jouw originele webserver niet in staat is om de data van de website aan Varnish Cache te leveren. Daar Varnish Cache de server is waar jouw bezoeker op aankomt, is dat een direct probleem en is jouw site dus offline.

Hoe Varnish cache werkt

Veel voorkomende oorzaken van Error 503 Backend fetch failed #

Het kan zijn dat jouw webserver de hoeveelheid verkeer niet aan kan. Het kan zijn dat jouw website is gecrashed door een kapotte plugin of er is een ander technisch probleem op de webserver. Ook aan de kant van de bezoeker kan deze foutmelding veroorzaakt worden door zwaar verlies van data tussen de gebruiker en Varnish Cache.

Enkele tips om dit probleem op te lossen #

  1. Flush de cache van Varnish cache, mits je zeker bent dat jouw server niet overvraagd is door een aanval of andere stormloop van bezoekers
  2. Bezoek jouw website direct door jouw Windows of macOS hosts file aan te passen en check of de website zelf wel functioneert. Zo ja, schakel Varnish uit en laat het jouw webhost oplossen.
  3. Vergroot de cache tag length van Varnish, zodat deze beter met de data van de site om kan gaan.
  4. Pas de Varnish health check timeouts e.d. aan in de configuratie.
  5. Als je een Magento webshop draait, check of het bestand maintenance.flag wel correct is verwijderd.
Arjan Olsder