WebsiteNazorg wenst je fijne feestdagen. Van 25 december t/m 1 januari zijn wij gesloten.
Voor spoedgevallen is onze helpdesk beschikbaar.

Oplossing: Fatal error: Allowed memory size of x bytes exhausted (tried to allocate x bytes) WordPress

In WordPress “fatal error allowed memory size of X bytes heeft WordPress uitgeput” is een error die we vaker tegenkomen. We kunnen deze fout eenvoudig oplossen door de memory-limit op de WordPress-site te verhogen.

1.   Wat is een WordPress Fatal error: Allowed memory size of x bytes exhausted? #

WordPress is geschreven in PHP, PHP is een programmeertaal aan de serverzijde, dus elke website heeft hosting nodig om de website op de server uit te voeren.

De beheerder van de hostingprovider wijst verschillende geheugenlimieten toe aan elke website die op de server moet worden uitgevoerd. Wanneer uw website meer geheugen nodig heeft dan toegewezen geheugen, treedt deze fout op.

2.   Hoe kan je de Fatal error: Allowed memory size of x bytes exhausted in WordPress oplossen? #

We kunnen de geheugenlimiet verhogen door het wp-config.php bestand te bewerken dat zich in de hoofdmap van WordPress bevindt. We kunnen het wp-config.php bestand bewerken via FTP of bestandsbeheer van het hostingpaneel.

Zodra je het wp-config.php bestand opent, kopieer je de onderstaande code en plak je het voor de “Dat is alles, stop met bewerken! Veel plezier met bloggen.” (of het Engelse: /* that’s all stop editing happy blogging. */

Verhoog de geheugenlimiet tot 256 megabyte door de volgende code in te voeren:

define( 'WP_MEMORY_LIMIT', '256M' );

Deze code vertelt WordPress om de geheugenlimiet te verhogen tot 256 MB. Zodra je de bovenstaande code hebt toegevoegd, slaat je je wp-config.php bestand op en uploadt je deze naar de server.

Je kunt nu je site controleren, de fouten zijn nu verdwenen en de website werkt prima.

Opmerking: Als de bovenstaande oplossing niet werkt en de websitefout nog steeds niet is verdwenen, moet je je hostingprovider benaderen omdat ze WordPress niet toestaan om de PHP-geheugenlimiet te verhogen, dus de hostingprovider zal het zelf moeten doen.

Simon Janssen