WebsiteNazorg wenst je fijne feestdagen. Van 25 december t/m 1 januari zijn wij gesloten.
Voor spoedgevallen is onze helpdesk beschikbaar.

First Contentful Paint (3G)

Met First Contentfull Paint bedoeld Google PageSpeed Insights het moment waarop de eerste afbeelding of de eerste tekst zichtbaar is op het scherm. Het maakt niet uit wat dit is. Dus teksten, afbeeldingen, video’s etc. Alleen elementen in een iFrame worden niet meegerekend.

Google ziet websites die de FCP weten te genereren in minder dan 1,2 seconden als snel. De FCP score staat dan in het groen. Binnen 1,8 tot 3 seconden kom je op oranje te staan en reageert jouw website op niet meer dan gemiddelde snelheid. Boven de drie seconden laadtijd is jouw website traag en staat de FCP in het rood.

Wanneer het vooral tekst is dat je laat zien, is het belangrijk dat je er voor zorgt dat tijdens het laden van webfonts gebruik wordt gemaakt van het swap attribuut. Op die manier komt tekst meteen in beeld en zal deze vervangen worden voor het correcte lettertype wanneer dat is geladen. Bij afbeeldingen kun je met het fetchpriority attribuut werken om de browser opdracht te geven afbeeldingen bovenaan de pagina sneller te laden. Let wel, dit is iets anders dan lazy-load waarbij de browser alleen maar weet dat het afbeeldingen langzamer moet laden.

Arjan Olsder