WebsiteNazorg wenst je fijne feestdagen. Van 25 december t/m 1 januari zijn wij gesloten.
Voor spoedgevallen is onze helpdesk beschikbaar.

Links kunnen niet worden gecrawld

In de resultaten van Google PageSpeed kan het zijn dat je de melding “Links kunnen niet worden gecrawld” krijgt, of in het Engels “Links are not crawlable”. Dit is een belangrijke opmerking over het gemak voor Google om jouw hele website te indexeren.

In de meeste gevallen krijg je de melding ‘Links kunnen niet worden gecrawld’ wanneer een link, of a tag, verwijst naar een actie die via een javascript moet worden uitgevoerd. Op onze website krijgen we deze melding bijvoorbeeld op:

× Heb je hulp nodig?
<a class="qlwapp-toggle" data-action="open" data-phone="31242042299" data-message="Ik heb hulp nodig met" href="javascript:void(0);" target="_blank">

Het is belangrijk om te kijken of de informatie die zichtbaar wordt na het klikken op dit element ook relevant is voor jouw SEO strategie. In dit geval is het voor ons zo dat deze code verwijst naar een WhatsApp pop-up en wij hebben totaal geen belang bij indexering van deze pop-up. Je kunt de link dan markeren als rel=”nofollow noindex” om zekerheid te geven dat de link ook niet gevolgd hoeft te worden.

× Heb je hulp nodig?
<a class="qlwapp-toggle" data-action="open" data-phone="31242042299" data-message="Ik heb hulp nodig met" href="javascript:void(0);" target="_blank" rel="nofollow noindex">

Zijn de inhouden achter de link wel relevant voor jouw SEO strategie? Dan is het belangrijk om een alternatieve methode te zoeken om die teksten toch indexeerbaar te maken. Hoe je dit doet is enorm afhankelijk van de situatie. Kun je zelf niets bedenken, dan denken we graag met je mee om dit alsnog op te lossen.

Arjan Olsder