WebsiteNazorg wenst je fijne feestdagen. Van 25 december t/m 1 januari zijn wij gesloten.
Voor spoedgevallen is onze helpdesk beschikbaar.

Oplossing: Er heeft zich een kritische fout voorgedaan op je website.

We komen hem meerdere keren per week tegen; de melding “Er heeft zich een kritische fout voorgedaan op je website. Controleer je postvak-in van je beheerder-e-mailadres voor instructies.” In veel gevallen is hij relatief gemakkelijk op te lossen. #


Oorsprong #

De oorsprong van deze foutmelding zit hem in WordPress 5.3. Voorheen kreeg je een permanente foutmelding en was jouw WordPress website compleet onwerkbaar. Maar met deze nieuwe safe-mode hoopt WordPress het oplossen van fouten een stuk gemakkelijker te maken.

Wat doet deze foutmelding? #

Wanneer je deze melding ziet, is er namelijk iets waardoor jouw website echt niet meer kan werken. In veel gevallen doemt deze melding op na een update van een thema, plugin of zelfs de WordPress core.

Wanneer je deze melding ziet, heeft WordPress zichzelf in safe mode geparkeerd.

De foutmelding oplossen #

Je krijgt vanuit jouw WordPress website een e-mail met instructies hoe je toch kunt inloggen op de wp-admin. Koester deze, want deze heb je ook echt nodig om dit probleem op te lossen.

Er heeft zich een kritische fout voorgedaan op je website. Controleer je postvak-in van je beheerder-e-mailadres voor instructies.

Log via de geleverde link alsnog in op de WP-Admin.

Ga eerst eens kijken in het overzicht met plugins. Waarschijnlijk staat bij één plugin dat deze de melding veroorzaakt. Die plugin moet je deactiveren om safe modus te kunnen verlaten en jouw site weer online te krijgen.

Nu is het tijd om te kijken of er een update is die je gemist hebt, of om in contact te komen met de maker van de plugin. Om die te confronteren met het feit dat de plugin dit probleem veroorzaakt.

Als het geen plugin is, dan is het zeer waarschijnlijk het thema. Ga naar het thema overzicht en (download en) activeer daar één van de standaard thema’s van WordPress. Kan de website nu weer uit safe mode? Dan zat hier het probleem. Dan moet je op zoek naar een update of patch voor het betreffende thema. Of wellicht het hele thema vervangen.

Hulp nodig? #

Klinkt dit allemaal te complex? Neem dan contact op met ons. We lossen dit probleem zeer regelmatig op. In veel gevallen is het zo’n 10 minuten werk.

Arjan Olsder