WebsiteNazorg wenst je fijne feestdagen. Van 25 december t/m 1 januari zijn wij gesloten.
Voor spoedgevallen is onze helpdesk beschikbaar.

Oplossing: fout bij het tot stand brengen van een database verbinding in WordPress

“Fout bij het tot stand brengen van een databaseverbinding” is een veel voorkomend probleem in WordPress. Het verschijnt wanneer WordPress niet is verbonden met een goede database. Er zijn meerdere dingen zoals hieronder die deze fout veroorzaken:

– Mismatch tussen wp-config en WordPress database

– Ongeldige databasereferenties

– Beschadigde database

1.   Waarom wordt de foutmelding ‘Fout bij het tot stand brengen van een databaseverbinding’ weergeven? #

WordPress is geschreven in PHP-code en maakt gebruik van MySQL voor database-opslag. Wanneer de gebruiker op je site terechtkomt, halen enkele specifieke code / functies gegevens op uit het databasesysteem om gegevens aan de voorkant van je website weer te geven. Als er geen goede databaseverbinding is ingesteld met WordPress, dan zal de foutmelding “Fout bij het tot stand brengen van een databaseverbinding” worden weergeven.

 

2.   Hoe kan je deze fout oplossen? #

Je moet meerdere dingen controleren om de databaseverbindingsfout op te lossen.

1. De databaseverwijzingen controleren in wp-config.php #

Je moet de verwijzingen controleren die je hebt toegevoegd in wp-config.php om te zien of de databaseverbinding klopt of niet. Soms heeft de hostingprovider of een andere admin-gebruiker het wachtwoord van de databasegebruiker om een specifieke reden gewijzigd (zoals voor een beveiligingsdoel na website-hack) of je bent vergeten de databaseverwijzingen te wijzigen wanneer je de site van een andere server naar je server migreert. Het wp-config.php bestand bevindt zich in de hoofdmap van WordPress-kernbestanden en je kunt het zien zoals de code hieronder:

 

/** The name of the database for WordPress */

define( 'DB_NAME', 'databse_name' );

/** Database username */

define( 'DB_USER', 'databse_username' );

/** Database password */

define( 'DB_PASSWORD', 'database_user_password' );

#

2. Controleer of de database-server down is #

Controleer of de database-server down is of niet: De “Error Establishing a Database Connection” wordt ook weergegeven als de databaseserver (MySQL-server) down is. Als dat het geval is, en je kunt het niet zelf oplossen, moet je contact opnemen met je hostingprovider.

Simon Janssen