WebsiteNazorg wenst je fijne feestdagen. Van 25 december t/m 1 januari zijn wij gesloten.
Voor spoedgevallen is onze helpdesk beschikbaar.

Oplossing: Gemengde inhoud / mixed content error in WordPress

Hoe ontstaat de foutmelding “mixed content” (gemengde inhoud) in WordPress? #

Mixed Content (gemengde inhoud) treedt op wanneer de originele HTML wordt geladen via een veilige HTTPS -verbinding, maar andere bronnen (zoals afbeeldingen, video’s, stijlbladen, scripts) worden geladen via een onzekere HTTP -verbinding. Dit kan bijvoorbeeld het geval zijn wanneer je deze content inlaadt vanuit een HTTP-website.

Hoe los je de foutmelding “mixed content” (gemengde inhoud) op? #

Het is het beste om SSL toe te voegen aan de websites, soms hebben we de SSL toegevoegd, maar sommige pagina’s / URL tonen dan geen groen hangslot op de URL-balk, daarom moeten controleren of alle URL’s met HTTPS zijn of niet.

De gemengde inhoud error kan je zien doordat je rechtermuisklik op de webpagina indrukt en dan op “Inspecteren” klikt. Waar je vervolgens de Console kan zien met als error “Gemengde Inhoud”. Zoals hieronder aangegeven screenshot.

 

Om content in HTTPS in te laden (en daarmee de foutmelding op te lossen), zul je de url’s zonder S (dus HTTP://…) moeten aanpassen in de database naar HTTPS://… Als je ervaring hebt met databases dan kun je alle HTTP URL’s direct vervangen door HTTPS, er is ook een plugin beschikbaar voor URL wijzigingen zoals (Better Search Replace, Go Live Update URLs, etc…).

Opmerking: Wijzigingen in de database kunnen grote impact hebben op de website. Neem contact op als je geen ervaring hebt met databases. Het is aan te raden om een back-up van de database te maken voordat je iets rechtstreeks in de database wijzigt.

Simon Janssen