WebsiteNazorg wenst je fijne feestdagen. Van 25 december t/m 1 januari zijn wij gesloten.
Voor spoedgevallen is onze helpdesk beschikbaar.

Oplossing: Het loopback verzoek naar je site is mislukt WordPress

Wat is de “Uw site kon een loopback-verzoek niet voltooien” foutmelding? #

Elke dag voegt WordPress nieuwe functionaliteiten toe voor hun gebruikers, hierdoor kan WordPress automatisch de problemen vinden in de website als sommige server requests of pakketten deze niet konden vinden. We kunnen dit laten zien in het scherm “Site health” in het WordPress-beheerdersgebied. Soms toont WordPress deze fout: “Uw site kon een loopback-verzoek niet voltooien” vergelijkbaar met onderstaand screenshot.

Wat veroorzaakt deze fout? #

Deze fout is opgetreden als gevolg van een probleem met de serverconfiguratie. Dit bericht betekent dat de server geen HTTP-aanvragen kan indienen via het cURL-pakket.  cURL stelt PHP in staat om verzoeken te doen aan zijn eigen server en andere servers via verschillende protocollen zoals HTTPS, FTP, telnet, enz.. Het probleem heeft mogelijk te maken met modSecurity-configuratie, hoewel er veel andere mogelijke redenen zijn.

 

Hoe kan je deze fout op te lossen? #

Soms komt deze fout in beeld als gevolg van een conflict met sommige plug-ins, dus je moet elke plug-in apart deactiveren. Of elke plug-in één keer deactiveren en het statusscherm van de site controleren met het tabblad Browser vernieuwen. Als het komt door een plug-in, moet je het probleem op die plug-in achterhalen.

Een van de voorbeelden is dat in sommige plug-ins de ontwikkelaars de sessie starten maar de sessie niet sluiten, dus daarom zien we deze fout ook. Neem in dat geval contact op met de pluginontwikkelaar.

Simon Janssen