WebsiteNazorg wenst je fijne feestdagen. Van 25 december t/m 1 januari zijn wij gesloten.
Voor spoedgevallen is onze helpdesk beschikbaar.

Oplossing: Installatie mislukt: Doelmap bestaat al foutmelding in WordPress

Wat veroorzaakt de ‘Installatie mislukt: Doelmap bestaat al’ error? #

Tijdens het installeren van een nieuw thema of een nieuwe plugin maakt WordPress een map aan op je server waar alle bestanden in worden opgeslagen. Wanneer je een plugin of theme probeert te installeren waar al een map met dezelfde naam van bestaat, krijg je deze foutmelding te zien.

De foutmelding ‘Doelmap bestaat al’ oplossen #

Let op:maak eerst een back-up van je website voordat je wijzigingen aanbrengt.

De makkelijkste manier om de ‘Doelmap bestaat al’ foutmelding op te lossen is om op de knop ‘Vervang huidige door de geüploade’ te klikken. Als je dit doet, worden alle bestaande bestanden en mappen overschreven en wordt de installatie zoals normaal voltooid.

Doelmap van de plugin vervangen

Zie je deze knoppen niet? Dan kun je de doelmap hernoemen naar [map].old of de doelmap verwijderen.

Dit doe je door via je filemanager (bijvoorbeeld via Hosting of FTP) naar de pluginmap te gaan in /public_html/wp-content/plugins. Daar kun je de naam van de plugin hernoemen (bijvoorbeeld door “.old” aan de mapnaam toe te voegen) of de pluginmap te verwijderen. Vervolgens kun je in WordPress de Plugin opnieuw plaatsen. Omdat gegevens/instellingen die je in de eerdere pluginversie staan opgeslagen in de database, zal de nieuwe plugin ook de oude gegevens/instellingen overnemen.

Simon Janssen