WebsiteNazorg wenst je fijne feestdagen. Van 25 december t/m 1 januari zijn wij gesloten.
Voor spoedgevallen is onze helpdesk beschikbaar.

Oplossing: Weet je zeker dat je dit wilt doen?

Één van de meest vage foutmeldingen van WordPress is “Weet je zeker dat je dit wilt doen?” met als enige optie de link “Opnieuw proberen”. Dit probleem kan hardnekkig zijn en gaat je zeker wat tijd kosten. #

 

Oorzaak #

Deze uitleg is mogelijk wat technisch. Het probleem zit hem in de zogenaamde NONCE. Een identificatienummer die bij iedere actie in WordPress op en neer wordt verzonden om te voorkomen dat admin sessies worden gehackt. Is er iets mis met die code, krijg je deze melding.

WordPress Sessies #

Het meest voorkomende moment voor deze melding is wanneer jouw sessie is verlopen. Je logt tijdens het werken opnieuw in op de pagina die je aan het bewerken was. Sla je nu op, krijg je zeer waarschijnlijk deze melding. Daarna lijkt jouw post of pagina weg. Geen nood, ga gewoon naar het overzicht en de laatste backup van WordPress staat daar klaar. Hier valt niet heel veel aan te doen.

Krijg je de melding op andere momenten, dan wordt het tijd serieus onderzoek te gaan doen.

Weet je zeker dat je dit wilt doen?

Plugins onderzoeken #

Dit begint met het onderzoeken van de plugins van de site. Mogelijk gaat één van jouw plugins niet netjes met het NONCE systeem om. Deactiveer eerst de complete plugins map door deze te hernoemen via FTP. Dit is de meest grondige manier om zeker te zijn dat broncode van plugins niet meer wordt geladen.

Komt het probleem dan niet meer voor? Dan kun je per plugin gaan onderzoeken door ze te hernoemen. Ik zou beginnen met de minst populaire plugins. Komt het probleem wel voor, kun je alle plugins weer activeren door de naam van de map te herstellen. De plugins zijn niet jouw probleem.

Thema’s onderzoeken #

Zijn het niet de plugins, dan zijn het de thema’s. Ook hier is het een kwestie van per SFTP de mappen hernoemen. Het is handig om dan eerst te zorgen dat je één van de standaard thema’s van WordPress hebt geïnstalleerd.

WordPress verfrissen #

Heb je het probleem nog niet opgelost, dan zit er mogelijk iets scheef in WordPress. Ja, nu wordt het drastisch.

  1. Backup eerst jouw huidige WordPress website, of in ieder geval jouw wp-config.php.
  2. Verwijder alle bestanden behalve alles dat in de wp-content map staat.
  3. Download een nieuwe WordPress installatie en upload alles behalve de wp-content map naar de server.
  4. Open de nieuwe en de oude wp-config.php. Zet alle data van de oude over naar de nieuwe, behalve de instellingen onder “Unique Keys and Salts”.
  5. Nog niet opgelost? Dan heb je iets over het hoofd gezien en kun je het best het hele onderzoek opnieuw starten. Of je belt ons.

Simon Janssen

× Heb je hulp nodig?