WebsiteNazorg wenst je fijne feestdagen. Van 25 december t/m 1 januari zijn wij gesloten.
Voor spoedgevallen is onze helpdesk beschikbaar.

Oplossing: WordPress mail komt in de spam terecht

Mail is en blijft voorlopig de backbone van de communicatie op internet. WordPress genereert aan de lopende band e-mail berichten en niets is irritanter dan wanneer die mails in de spamfolder belanden. Zo zoek je de oorzaak.

Achtergrond #

Iedere mailprovider doet haar best spam buiten de deur te houden. Een aantal daarvan gebruiken standaard spamfilters, een aantal beschikken over eigen systemen. Het lastige is dat je dus heel veel plekken en nog veel meer oorzaken hebt om te onderzoeken. Maar, de meest voorkomende problemen kennen we inmiddels wel.

Onderzoek doen #

Het gros van de problemen zit hem simpelweg in een slecht geconfigureerde mailserver of problematische DNS records. Gelukkig is er een hele handige dienst in Nederland die deze veelvoorkomende problemen snel boven water krijgt. Stuur simpelweg een mail naar Mail-Tester.com en je krijgt een uitgebreid rapport terug.

Met MX Toolbox kun je gratis een alert aanmaken voor jouw mailserver. MX Toolbox checkt deze wekelijks in alle grote spamfilters. Krijg je hier een rood vlaggetje, kun je meteen aan het werk om een oplossing te zoeken. Vaak weet jou host hier wel raad mee.

Microsoft en Gmail gebruiken eigen spamfilters. Het lijkt vrijwel onmogelijk om inzicht te krijgen. Jammer maar helaas (mocht je hier als lezer een andere mening bij hebben, vil ons gerust aan).

En dan is er nog Talos. Talos is een enorme spam database van Cisco. Alle cisco servers die mail verwerken, maken gebruik van Talos. Veel grote IT bedrijven zetten dit in voor grote klanten die niet op Office 365 of G Business over willen. Hoewel Talos het toestaat om op IP adres de reputatie na te kijken, biedt Talos zeker geen vlotte oplossing. Helaas.

Oplossen #

Heb je een rood vlaggetje gevonden? Dan is nu jouw host aan zet. Instrueer waar je het rode vlaggetje hebt gezien. De mail expert van jouw host zou nu aan een oplossing moeten kunnen werken. Zo niet, is het misschien tijd om jouw business te verhuizen.

Arjan Olsder