WebsiteNazorg wenst je fijne feestdagen. Van 25 december t/m 1 januari zijn wij gesloten.
Voor spoedgevallen is onze helpdesk beschikbaar.

Oplossing: WordPress verstuurt geen mail

Je hebt een prachtige site met een prachtig formulier erop… maar je krijgt geen mail. Niet omdat je niet populair genoeg bent, maar omdat je zelf hebt ontdekt dat het gewoon niet werkt. Wij hebben de oplossing voor je.

Oorzaak #

De meest voorkomende oorzaak van dit mailprobleem in WordPress, ligt bij de webhost. In veel gevallen heeft de webhost besloten de mailfunctie uit te zetten of te beperken om misbruik tegen te gaan. Deze beperking zit hem in de mail() functie die PHP gebruikt.

Oplossing #

In veel gevallen is het wel mogelijk om via SMTP mail naar buiten te sturen. Er zijn verschillende SMTP plugins voor WordPress beschikbaar om dit probleem op te lossen. In de meeste gevallen raden we Easy WP SMTP aan. Wil je WordPress via jouw Gmail account laten mailen, gebruik dan Gmail SMTP. Je kunt natuurlijk ook altijd nog de discussie met de host aan gaan, maar SMTP is in alle gevallen een nettere oplossing dan het standaard mail() van PHP.

Wil je een licentie voor Easy WP SMTP aanschaffen? Neem dan even contact met ons op. Het kan zijn dat we je een korting kunnen aanbieden.

Testen #

Natuurlijk kun je de SMTP plugin testen door een mail aan jezelf te sturen. Wil je meer zekerheid, gebruik dan mail-tester.com. Dan krijg je meteen een overzicht van mogelijke andere problemen die aan de mail instellingen gerelateerd zijn. Handig ;-).

Arjan Olsder