WebsiteNazorg wenst je fijne feestdagen. Van 25 december t/m 1 januari zijn wij gesloten.
Voor spoedgevallen is onze helpdesk beschikbaar.

Zo werkt een EPP / verhuiscode

Voor de naam EPP code zijn nogal wat synoniemen. Dit wordt ook wel de verhuiscode, token, transfer code of auth code genoemd. Eigenlijk komt het allemaal op hetzelfde neer. Het is een verhuiscode waarmee de eigenaar van een domein goedkeurt dat een domein verhuisd mag worden.

Beschik je al altijd over een verhuiscode? #

Dat hangt echt helemaal van de provider af. Veel webhosts geven die niet direct uit omdat het domein vaak samenhangt met andere diensten. Of bijvoorbeeld omdat er nog facturen open staan of er eenvoudigweg nog niet is geïnvesteerd in het automatiseren van dit proces. Dat is niet erg. De meeste webhosts verstrekken de verhuiscode voor het domein op aanvraag.

Hoe lang is een verhuiscode geldig? #

Dat hangt van de provider af, maar ook van het domein. Beiden kunnen een bepaald beleid voeren op de geldigheid van de EPP code.

Tip bij wegverhuizen #

Er zijn webhosts die bij het wegverhuizen van jouw domein, meteen alle data op de account wissen om zo de vrijgekomen capaciteit meteen weer te kunnen verkopen. Dit kan problemen opleveren wanneer je er bijvoorbeeld voor kiest jouw domeinregistratie bij een derde onder te brengen en de hosting te laten voor wat die is. Of wanneer je het domein wilt verhuizen voordat je daadwerkelijk jouw hosting verhuist. Check dus altijd even bij jouw host hoe ze hiermee om gaan.

Zo vraag je jouw verhuiscode aan #

Van een aantal populaire webhosts hebben we informatie verzameld over hoe je de verhuiscode aanvraagt.

Arjan Olsder