WebsiteNazorg wenst je fijne feestdagen. Van 25 december t/m 1 januari zijn wij gesloten.
Voor spoedgevallen is onze helpdesk beschikbaar.

Neeva AI lanceert haar zoekmachine, hoe komt je erin?

Neeva AI

AI gaat de wereld van zoeken op het web compleet veranderen door eerst antwoorden te geven. Neeva AI probeert zowel Google als Bing voor te zijn met een AI zoekmachine. Daarbij levert de AI ook bronnen om clicks naar websites te stimuleren.

Waar Neeva AI zich probeert te onderscheiden is het aanbieden van accounts. Je moet een account aanmaken om de zoekmachine te gebruiken en een betaalde account levert een aantal voordelen op. Het belangrijkste is het ontbreken van gesponsorde zoekresultaten.

Hoe krijg je jouw site in de index van Neeva?

Stuur een mail aan [email protected] met de vraag om jouw website of websites te indexeren.

Wat levert het me op?

Dat is nog lastig te zeggen. Neeva heeft nog geen hele sterke focus op Nederland. Dus zeker voor lokale websites verwachten we dat het effect voor nu nihil zal zijn. Echter is het aanmeldproces dusdanig laagdrempelig dat we het gewoon zouden meenemen. Google is ook ooit klein begonnen.

Hoe optimaliseer je jouw website voor Neeva?

Dat is nog vrijwel onbekend. Voor nu gaan we er vanuit dat het belangrijk is dat je veel content hebt. Neeva maakt zelf een afweging in jouw autoriteit.

Wanneer Neeva jouw website indexeert, kom je de Neevabot tegen met de volgende useragent:

Mozilla/5.0 (compatible; Neevabot/1.0; +https://neeva.com/neevabot)

De Neevabot respecteert robots.txt en noIndex/noFollow. Ook kun je in robots.txt een crawldelay instellen om te voorkomen dat de bot per ongeluk jouw server offline trekt. Met name op budget hosting is het belangrijk om zo jouw resources goed te managen. Ook voor andere bots.

User-Agent: Neevabot
Crawl-delay: 5

Heb je in robots.txt regels voor GoogleBot ingesteld en niet specifiek voor Neevabot? Dan zal Neeva de spelregels voor de GoogleBot respecteren.

Meer informatie voor webmasters is te vinden op deze pagina.

Arjan Olsder