WebsiteNazorg wenst je fijne feestdagen. Van 25 december t/m 1 januari zijn wij gesloten.
Voor spoedgevallen is onze helpdesk beschikbaar.

Test zelf de kwaliteit van jouw website met deze tools

Misschien draait jouw website al een tijdje, misschien is hij gloedhageltjenieuw. Je kunt een WebsiteNazorg.nl expert de kwaliteit van jouw website laten beoordelen, maar in de praktijk kun je ook erg veel zelf doen. Op deze pagina staan een aantal standaard tests die je gemakkelijk kunt afvuren op jouw eigen website. Wil je meer uitleg bij deze tests? Dan kun je altijd contact met ons opnemen. De tests openen allemaal in een nieuw venster.

Ben jij eigenaar van jouw .nl?

Hypotheek betalen voor een huis dat bij het Kadaster op naam van de aannemer staat. Klinkt raar? Toch zijn veel ondernemers niet de juridisch eigenaar van de site. Check op de website van SIDN wie de eigenaar van de site is.

Wie host jouw website?

In veel gevallen betaal je een tussenpersoon voor de webhosting. Dat is niet erg, want die heeft zijn of haar toegevoegde waarde. Toch is het interessant om te weten waar je nou echt staat. Dit check je gemakkelijk met hostingchecker.

Hoe staat de beveiliging erbij?

De Nederlandse overheid heeft een tweetal security scans ontwikkeld die je zelf kunt gebruiken. Bij beiden is een score van minimaal 90% eigenlijk een zesje. Daaronder loop je dus veel risico’s. 

Hoe snel is jouw website?

Een belangrijk onderdeel van kwaliteit, is de snelheid van de website. Is jouw website snel dan:

  • Converteren jouw bezoekers beter (tot factor 3)
  • Krijg je een boost in de Google zoekresultaten
  • Krijg je een betere positie in Google Ads
  • Verbruikt jouw website (veel) minder CO2
  • Klikken jouw medewerkers sneller door jouw site heen
 
Het blijft een momentopname, maar wisselen scores flink terwijl je geen aanpassingen maakt, dan is er mogelijk iets mis met jouw server.

Hoe duurzaam is jouw website?

De webserver, het netwerk, het apparaat van de gebruiker. Alles verbruikt stroom en dat levert CO2’s op. Hoeveel kilo verstookt jouw website per bezochte pagina? De Website Carbon check laat dit per 10.000 bezoekers zien.