WebsiteNazorg wenst je fijne feestdagen. Van 25 december t/m 1 januari zijn wij gesloten.
Voor spoedgevallen is onze helpdesk beschikbaar.

Gaat snelheid deel uitmaken van de WP Health Check?

Het performance team van WordPress heeft een voorstel ingediend om belangrijke nieuwe check standaard beschikbaar te maken voor de sitediagnose functie die onder gereedschap is te vinden in WordPress. Het gaat om een tweetal checks die beoordelen of je wel voldoende doet aan caching, om jouw site te versnellen.

De belangrijkste is de check of er gebruik wordt gemaakt van Full Page Cache. Ofwel een caching plugin die complete pagina’s cached. Dit doet de health check door de voorpagina van jouw site op te vragen en te checken voor de aanwezigheid van de volgende headers; cache-control, expires, age, last-modified, etag, x-cache, x-proxy-cache, cf-cache-status, x-kinsta-cache, x-aruba-cache, x-cache-enabled, x-cache-disabled, cf-apo-via, x-srcache-store-status, x-srcache-fetch-status, cf-edge-cache.

Is één van deze headers aanwezig, dan weet de sitecheck of een caching plugin aanwezig is en wat de staat ervan is. Missen de headers, dan geeft de check je het advies om een plugin te installeren. Je krijgt ook jouw actuele snelheid van de site te zien en het advies deze onder de 0,6 seconde te drukken.

De tweede check is die voor een persistente object cache. Een object cache is een cache die databaseverzoeken en bijbehorende resultaten opslaat zodat deze sneller terug te halen zijn. Denk aan een Redis Cache of een Memcached. Een beetje goede host heeft de Memcached module standaard aan staan en biedt Redis Cache optioneel mee. Krijg je toch de opmerking dat er geen object cache aanwezig is op de server, neem dan absoluut contact op met jouw webhost.

Arjan Olsder